top of page

Hieronder vind je alle informatie over de geboortekaarten en de meest gestelde vragen. Wil je iets weten wat hieronder niet bij staat? Neem dan contact met mij op.

Wat zijn de formaten van de geboortekaarten?
De mix & match collectie heeft het formaat : 116 x 170 mm, 135 x 135 mm of 105 x 148 mm. Je kan kiezen voor een enkele kaart of dubbele kaart.
De kaarten zijn dubbelzijdig gedrukt, staand of liggend.  Wil  jij een kaart op maat? Dan bepaal jij zelf het formaat.

Welke papiersoorten gebruik je?
Bio Top 300 gram : Dit papiersoort is ongestreken met een hele zachte en matte structuur. Het papier is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmaker daardoor is de kleur gebroken wit en een heeft het een natuurlijke uitstraling. BioTop is FSC gecertificeerd.
 
Luxe 350 gram : Dit is een ongestreken papiersoort met een hele mooie textuur (geschept). Het papier voelt wat ruw aan en de kleur is licht gebroken wit. De naam zegt het al: het papier zorgt voor een erg luxe uitstraling. Dit papiersoort is FSC gecertificeerd.

Klassiek 300 gram : Dit papiersoort heeft een klassieke fijne lijnenstructuur. Het voelt aangenaam aan door het vleugje katoen wat is toegevoegd. De kleur is licht gebroken wit.

Paperwise 295 gram : Dit is een papiersoort gemaakt van landbouwafval. Goed voor onze planeet en perfect voor luxe geboortekaarten. De kleur is crème met een klein vezeltje erin.

HVO King 350 gram: Dit is een ongestreken papiersoort die licht gebroken wit is.  Het papier is afkomstig van verantwoord beheerde bosbouw, gecertificeerd volgens FSC-normen. Let op: door de grove ongestreken structuur kan het voorkomen dat je kleine witte puntjes krijgt in volvlak bedrukkingen. Op deze papiersoort is de productietijd 1 werkdag langer dan normaal.

Linnen: Een hele mooie papiersoort met een heel subtiel linnen reliëf. Dit papier is wit en ongestreken. Het subtiele structuur geeft een bijzondere uitstraling aan je drukwerk. Mocht je kiezen voor een enkele kaart zou ik voor de kleine maat gaan i.p.v. de grote maat kaart. Dit papiersoort is FSC gecertificeerd.

​Mocht je niet kunnen kiezen vraag dan een  stalenpakketje aan. De prijs van het stalenpakket is € 2,95
 
Kan ik het lettertype veranderen? 
Ja dat is mogelijk. Ik maak wel gebruik van een paar vaste mooie lettertypes. De lettertypes kunnen worden aangepast of worden gecombineerd.

Wat is foliedruk?
Met foliedruk laat je een bepaald stukje van je kaart bv de naam oplichten met een glanzend laagje. Je kan kiezen uit goudfolie, zilverfolie of bronsfolie.
Het is helaas niet mogelijk om een proefdruk per post te ontvangen van jouw kaartje met foliedruk. Maar wel een digitale proefdruk. De levertijd van foliedruk is langer dan de normale druk houd daar rekening mee.

Ik wil het geslacht nog niet weten. Kan ik dan toch een kaartje laten ontwerpen?
Geen probleem. Laat 2 ontwerpen maken of 2 verschillende opmaken. Als de baby geboren is laat het je mij weten.
 
Kan ik een proefdruk ontvangen?
Je krijgt altijd eerst een ontwerp digitaal aangeleverd en daarna ook een proefdruk per post (gratis). Als jullie daarna ook blij zijn met met het digitale ontwerp krijg je de 1e proefdruk gratis. Mocht je daarna nog een proefdruk willen bestellen is dat mogelijk maar komt er wel een meerprijs bij.

Wat zijn de prijzen van een geboortekaartje?
De prijzen staan vermeld  bij pakketten en prijzen. De prijs is inclusief ontwerpkosten, drukkosten en incl. een taupe of biotop envelop. Het aantal is vanaf 25 stuks. Wil je een kaart op maat dan stuur ik jou een offerte op maat.  Wil jij een aantal dat er niet bij staat? Stuur mij dan een mail en je krijgt van mij een offerte op maat. 

Kan ik een andere kleur envelop als biotop of taupe bij mijn geboortekaartje krijgen?
Ja, tuurlijk is dat mogelijk. Alleen bij de totaalprijs van je kaartje nu zit meegerekend een korting op de envelop in de kleur biotop en taupe. Wil je een andere kleur dan betaal je € 0,12 extra per envelop.

Staat het logo Lily Rose altijd op het kaartje vermeld?
Ik verwerk altijd het Logo van Studio Lily Rose in mijn ontwerpen voor de geboortekaarten (niet op de trouwkaarten). Dit probeer ik zo subtiel mogelijk te doen. Dit kan in de kleur van het kaartje of misschien heb je zelf wel een kleur waarin jij het graag wilt zien. Dit is o.a. omdat ik wil dat het ontwerp van mij blijft. Wil jij graag de kaarten zonder logo laten drukken, is dat mogelijk. Tegen een meerprijs van € 30,- laat ik het logo weg van mijn ontwerp.

Wat is de levertijd van een geboortekaartje?
Bestel je een kaartje zonder een extra afwerking en worden de kaarten op werkdagen voor 13.00 uur besteld, dan worden ze na 2 of 3 dagen afgeleverd bij jullie thuisadres. Bijvoorbeeld: Wordt jullie kindje op maandag geboren en geef je dat aan mij voor 13.00 uur door, dan worden de kaarten dinsdag of woensdag naar jullie verzonden.
 
Heb je voor een kaart met een extra afwerking zoals afgeronde hoeken? De levertijd hiervan is 3 tot 4 dagen voordat het bij jullie afgeleverd gaat worden. Heb je gekozen voor een kaart met foliedruk? De levertijd is hiervoor ook langer. Dit is namelijk een langer proces. De productietijd van foliedruk is 5 werkdagen. En daarna wordt het naar jullie thuisadres verzonden. Dus houd rekening mee dat het een weekje gaat duren.
 
Wordt jullie kindje in het weekend geboren? Alle ontwerpen gaan maandagochtend naar de drukker. De drukkerij werkt namelijk niet in het weekend.

Heb je een bestelling geplaatst rondom de feestdagen? Houd dan ook rekening met 1 dag langer levertijd.
 
De levertijd naar België gaat 2 tot 3 dagen langer duren dan bovenstaand.

​​Wat zijn de verzendkosten voor de geboortekaarten?
De kosten voor het versturen van de geboortekaartjes in Nederland zijn € 8,70 (aangetekend en handtekening voor ontvangst) of je kan ze ophalen in Tilburg.  Gaat de levering naar België dan betaal je
€13,00,- (track en trace) De kosten voor het versturen van de enveloppen zijn € 6,75. 

Met welk bedrijf verzend je de geboortekaartjes?
De kaarten worden verzonden met PostNL. Deze postvervoerders dragen de uiterste zorg over jouw bestellingen. Echter heb ik geen invloed op de snelheid en werkwijze van de bezorging. Mocht jij het pakket niet op tijd binnen hebben laat het mij dan zo snel mogelijk weten zodat ik contact kan opnemen met de vervoerder.

Moet ik vooraf betalen?
Je krijgt van mij eerst een offerte. Daarop staat precies beschreven wat het gaat kosten. Als jullie daarmee akkoord gaan ga ik met de ontwerpfase beginnen.  Voordat de kaarten gedrukt gaan worden stuur ik je pas een factuur.

Wat zijn de kosten na de 3 correcties?
Je krijgt na de 1e digitale proefdruk 3 correctierondes. Mocht jij nu na deze 3 keer nog steeds iets willen aanpassen dan is dat mogelijk maar daar bereken ik wel extra kosten voor. Per keer komt er dan
€ 7,50 bij.
 
Staat jouw vraag hier niet bij? Mail mij en ik zal z.s.m. jouw vraag beantwoorden.

bottom of page