top of page

Hieronder vind je alle informatie over de geboortekaarten. Wil je iets weten wat hieronder niet bij staat? Neem dan contact met mij op.

Kaarten

Wat zijn de formaten van de geboortekaarten?
De mix & match collectie heeft het formaat : 116 x 170 mm, 135 x 135 mm of 105 x 148 mm. Je kan kiezen voor een enkele kaart of dubbele kaart. De kaarten zijn dubbelzijdig gedrukt, staand of liggend.  Wil  jij een kaart op maat? Dan bepaal jij zelf het formaat.

Welke papiersoorten gebruik je?

Linnen structuur 280 gram : Dit papiersoort heeft een subtiel linnen reliëf. De kleur is vrij wit van kleur.


Klassiek 300 gram : Dit matte papier is een klassieker met zijn herkenbare lijnenstructuur. Door het gebruik van een vleugje katoen voelt het papier erg zacht aan.


Biotop 300 gram : Luxueus aanvoelend papier met echt charme. Het is chloorvrij gebleekt (ECF) en bevat geen optische witmakers. Door de gebroken witte papierkleur heeft het papier een elegante en milieuvriendelijke uitstraling. 


King HVO 350 gram: Dit is een ongestreken papiersoort die licht gebroken wit is. Het papier voelt zacht aan en heeft een grove structuur. Ook voor foliedruk geschikt.

Tintoretto Gesso 3501 gram: Dit is een hele mooie klassiek papiersoort met structuur erin. Tintoretto Gesso is geschikt voor alle kleuren, Tintoretto deLuxe (is vergelijkbaar met Gesso) is geschikt voor foliedruk maar heeft een andere naam.


Gmund 600 gram: Alleen geschikt voor letterpress kaarten. Is een mooie luxe en grove papiersoort.


Mocht je niet kunnen kiezen vraag dan een stalenpakketje aan. De prijs van het stalenpakket is € 3,95.


Kan ik het lettertype veranderen? 
Ja dat is mogelijk. Ik maak wel gebruik van een paar vaste mooie lettertypes. De lettertypes kunnen worden aangepast of worden gecombineerd.


Wat is foliedruk?
Met foliedruk laat je een bepaald stukje van je kaart bv de naam oplichten met een glanzend laagje. Je kan kiezen uit goudfolie, zilverfolie of bronsfolie.
Het is helaas niet mogelijk om een proefdruk per post te ontvangen van jouw kaartje met foliedruk. J ekrijgt wel een proefdruk per post maar dan is de folie een kleur gemaakt. De levertijd van foliedruk is langer dan de normale druk houd daar rekening mee.

 

Wat is letterpress?

Bij letterpress wordt een indruk in het papier gemaakt met een stempel. Door de druk van de stempel die in het papier wordt gedrukt zal er altijd een licht effect in spiegelbeeld op de achterzijde te zien zijn.


Ik wil het geslacht nog niet weten. Kan ik dan toch een kaartje laten ontwerpen?
Geen probleem. Laat 2 ontwerpen maken of 2 verschillende opmaken. Als de baby geboren is laat het je mij weten.
 

Kan ik een proefdruk ontvangen?
Je krijgt altijd eerst een ontwerp digitaal aangeleverd en daarna ook een proefdruk per post (gratis). Als jullie daarna ook blij zijn met met het digitale ontwerp krijg je de 1e proefdruk gratis. Mocht je daarna nog een proefdruk willen bestellen is dat mogelijk maar komt er wel een meerprijs bij.

Wat zijn de prijzen van een geboortekaartje?
De prijzen staan vermeld  bij pakketten en prijzen. De prijs is inclusief ontwerpkosten, drukkosten en een taupe, biotop of kraft envelop. Het aantal is vanaf 25 stuks. Wil je een kaart op maat dan stuur ik jou een offerte op maat.  Wil jij een aantal dat er niet bij staat? Stuur mij dan een mail en je krijgt van mij een offerte op maat. 

Kan ik een andere kleur envelop als biotop, taupe of kraft bij mijn geboortekaartje krijgen?
Ja, tuurlijk is dat mogelijk. Alleen bij de totaalprijs van je kaartje nu zit meegerekend een korting op de envelop in de kleur biotop en taupe. Wil je een andere kleur dan betaal je € 0,12 extra per envelop.

Staat het logo Lily Rose altijd op het kaartje vermeld?
Ik verwerk altijd het Logo van Studio Lily Rose in mijn ontwerpen voor de geboortekaarten (niet op de trouwkaarten). Dit probeer ik zo subtiel mogelijk te doen. Dit kan in de kleur van het kaartje of misschien heb je zelf wel een kleur waarin jij het graag wilt zien. Dit is o.a. omdat ik wil dat het ontwerp van mij blijft. Wil jij graag de kaarten zonder logo laten drukken, is dat mogelijk. Tegen een meerprijs van € 25,- laat ik het logo weg van mijn ontwerp.

Levertijd en verzending

Wat is de levertijd van een geboortekaartje?
Bestel je een kaartje zonder een extra afwerking en worden de kaarten op werkdagen voor 13.00 uur besteld, dan worden ze na 2 of 3 werkdagen afgeleverd bij jullie thuisadres. Bijvoorbeeld: Wordt jullie kindje op maandag geboren en geef je dat aan mij voor 13.00 uur door, dan worden de kaarten dinsdag of woensdag naar jullie verzonden.
 
Heb je gekozen voor een kaart met foliedruk of letterpress? De levertijd is hiervoor ook langer. Dit is namelijk een langer proces. De productietijd hiervan is 5 werkdagen. En daarna wordt het naar jullie thuisadres verzonden. Dus houd rekening mee dat het een weekje gaat duren.
 
Wordt jullie kindje in het weekend geboren? Alle ontwerpen gaan maandagochtend naar de drukker. De drukkerij werkt namelijk niet in het weekend.

Heb je een bestelling geplaatst rondom de feestdagen? Houd dan ook rekening met 1 dag langer levertijd.
 
De levertijd naar België gaat 2 tot 3 dagen langer duren dan bovenstaand.

​​
Wat zijn de verzendkosten voor de geboortekaarten?
De kosten voor het versturen van de geboortekaartjes in Nederland zijn € 8,90 (aangetekend en handtekening voor ontvangst) of je kan ze ophalen in Tilburg.  Gaat de levering naar België dan betaal je
€13,00,- (track en trace). De kosten voor het versturen van de enveloppen zijn € 6,75. Deze worden altijd apart verstuurd van elkaar.


Met welk bedrijf verzend je de geboortekaartjes?
De kaarten worden verzonden met PostNL. Deze postvervoerders dragen de uiterste zorg over jouw bestellingen. Echter heb ik geen invloed op de snelheid en werkwijze van de bezorging. Mocht jij het pakket niet op tijd binnen hebben laat het mij dan zo snel mogelijk weten zodat ik contact kan opnemen met de vervoerder.

 

Betaling


Moet ik vooraf betalen?
Je krijgt van mij eerst een offerte. Daarop staat precies beschreven wat het gaat kosten. Als jullie daarmee akkoord gaan ga ik met de ontwerpfase beginnen.  Voordat de kaarten gedrukt gaan worden stuur ik je een factuur per mail.

 

Kan ik in delen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Bespreek dit dan vooraf met mij. Ik stuur je dan een factuur van de helft van het factuurbedrag nadat je alles hebt goedgekeurd en de proefdruk hebt ontvangen. En het andere deel betaal je net voor de uitgerekende datum.


Staat jouw vraag hier niet bij? Stuur een bericht via het
contactformulier en ik zal zo snel mogelijk jouw vraag beantwoorden.

bottom of page