top of page
  • amandaboi

Wanneer bestel je het geboortekaartje?

Bijgewerkt op: 15 dec. 2022

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Je komt net van de verloskundige en je hebt een hoop informatie gekregen over wanneer je wat moet gaan regelen.


Ook het bedenken van een naam en het kiezen van een geboortekaartje staat vaak op de checklist. Hoe je een geboortekaartje bestelt, heb ik al eens in een eerdere blog in 5 makkelijke stappen uitgelegd. Maar wanneer bestel je nu eigenlijk het geboortekaartje?

Ja, dat ligt eigenlijk of jij al een beetje weet wat jij wilt. Ga je het allemaal zelf doen of ga jij het uitbesteden? Ga je voor een kaart uit een bestaande collectie of laat je een kaart op maat ontwerpen? Waarschijnlijk wil je de eerste echo afwacht en misschien wil je ook wel de 20 weken echo afwachten om te zien wat het geslacht is? Wil je dit niet weten dan kan je natuurlijk al eerder beginnen. Wil je wel het geslacht weten kan je beginnen met de echte zoektocht na de 20 weken echo.


Ik zou als je een kaart op maat laat maken in week 24 beginnen. En bij een kaart uit de collectie kan je wat later beginnen bv week 29 want dan is het ontwerp er al. Maar begin op tijd want er gaat toch wel wat tijd inzitten.


Weet je al wat jouw stijl is? Heb je al een ontwerper of het merk gekozen waar jij je kaartje wil laten maken? Er is namelijk zoveel keus hierin dat je misschien wel heel veel mooi vindt. Een tip van mij is gebruik Pinterest. Pinterest is een zoekmachine met de meest mooie en inspirerende afbeeldingen. Er is erg veel over geboortekaartjes te vinden. Maak een bord aan en bewaar daarin alle afbeeldingen die jij mooi vindt. Je zou jouw Pinterest bord ook met de ontwerper kunnen delen zodat de ontwerper ziet wat jouw stijl is.


Als je de ontwerper of het merk hebt gekozen en weet wat jouw stijl is dan kan je papierstalen en informatie opvragen over het geboortekaartje. Hierna kan de ontwerpfase beginnen, of het nu een collectiekaart is of een kaart op maat. Alle kaarten zijn eigenlijk op maat gemaakt. Alleen bij een collectiekaart is het ontwerp al wel vrij duidelijk en bij een kaart op maat begin je bij een blanco kaartje. Dus houd hier ook rekening mee qua tijd.

De ontwerper maakt een enkele of misschien wel meerdere voorbeeld-ontwerpen en gaat daarna samen met jou verder totdat het kaartje helemaal naar wens is.


Ook ga je nu het papiersoort, envelop kleur en de eventuele extra’s erbij zoeken. Dit kan je allemaal bedenken samen met de ontwerper. Neem er de tijd voor, een kaartje uitzoeken moet toch een feestje zijn dus zorg dan ook dat je geen gehaaste beslissingen hoeft te nemen.


Nadat jij het ontwerp goed hebt gekeurd kan je kiezen voor een digitale proefdruk of een proefdruk per post. Ook hierna kan je nog aanpassen en veranderingen laten doorvoeren.


Je snapt nu misschien ook dat het wel verstandig is om op tijd te beginnen met je zoektocht.


Succes!36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page