top of page
  • amandaboi

Wat zet je allemaal op het geboortekaartje?

Je hebt eindelijk je droomkaartje gevonden. En je bent er eindelijk uit welke naam het gaat worden voor jullie baby! En dan: welke tekst schrijf je op het geboortekaartje?


Natuurlijk is dit erg persoonlijk. Alleen ik houd van vrij rustige kaarten. De achterkant of binnenkant van het kaartje moet overzichtelijk zijn. Bedenk wat jullie allemaal op het kaartje willen hebben en pas eventueel het formaat hierop aan. Of kies voor een extra kaartje die je erbij stuurt met informatie erop over bijvoorbeeld de kraamborrel.


De volgende zaken morgen niet ontbreken op het kaartje:


  • De babynaam:

De naam kan op de voorkant maar mag ook op de achter of binnenkant komen te staan.

 

  • De geboortedatum:

Ook de datum kan voorop bij de naam geplaatst worden maar kan zeker ook aan de achter of binnenkant komen te staan.

 

  • Namen en adresgegevens:

Jullie namen en adres mogen dan ook niet ontbreken op het geboortekaartje. Kies er zelf voor om je telefoonnummer er wel of niet bij te zetten.

 

  • De geboortedetails:

Deze details zijn niet noodzakelijk om op het kaartje te zetten. Het tijdstip, gewicht en de lengte van het kindje zijn details die je mag delen maar moet niet. De lengte wordt niet vaak meer gemeten van het kindje dus dat zie je er tegenwoordig niet meer zo vaak op het kaartje staan.

 

  • Kraambezoek / kraamfeest:

Dit mag je vermelden op het geboortekaartje maar is niet noodzakelijk. Wil je kraambezoek ontvangen kan je dat vermelden op het kaartje en geef aan dat je vooraf even moet bellen. Geef je een kraamfeest en wil je niet iedereen uitnodigen? Kies dan voor een apart kaartje die je erbij stuurt aan alle genodigden.

 

  • Cadeau suggestie:

Dit is in Nederland niet gebruikelijk maar in België wel. Je kan een linkje vermelden naar een cadeaulijst van jouw favoriete (baby) winkel.

 

  • Quote of gedichtje:

Maak het kaartje persoonlijk en plaatst een lief gedichtje of mooie quote op het kaartje. Dit ligt wel aan het formaat kaartje en wat jullie er allemaal op willen hebben. Want het moet natuurlijk wel een overzichtelijk kaartje worden. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan op mijn Pinterestpagina bij Geboortekaartje tekst.

 

Hopelijk heb je iets aan deze blog en kan je nu verder om het geboortekaartje af te ronden. Mocht je hulp nodig hebben kan je ons bereiken via het contactformulier op de website of stuur een berichtje naar: info@studiolilyrose.nl

 

 

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page