top of page
  • amandaboi

Zoek jij een leuk kraamcadeautje? Lees dan eerst deze tips

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021

Je zus, vriendin of nichtje is bevallen. Super leuk natuurlijk. Op kraamvisite gaan wordt een beetje lastig in deze rare corona tijd. Maar je wilt natuurlijk wel een leuk kraamcadeau opsturen of afgeven bij de kersverse ouders. Dus ga je opzoek naar ene mooi kraamcadeau waar je de ouders mee verrast. En je wilt niet dat het cadeautje ergens onderin de kast belandt. Maar een mooi en handig kraamcadeautje zoeken is nog niet zo makkelijk in deze tijd. Want er is namelijk zoveel aanbod vooral op sociale media met allerlei cadeautjes voor pasgeboren baby’s. De mooiste kleertjes, hippe spenen en houten speenkoorden. Er is zoveel keus dat je niet meer weet waar je moet beginnen met het bestellen van een cadeau.


Na de geboorte van 2 meisjes heb ik heel veel kraamcadeaus en kraammanden ontvangen (ja echt ik kreeg bij mijn 2e dochter wel 3 manden!). Dus na deze periode weet ik wel waar een goed kraamcadeau zich aan moet voldoen. Maar ik kan mij wel voorstellen dat het heel lastig is om een handig en leuk cadeautje te vinden. Mijn tip? Zoek eerst voor jezelf uit wat voor een kraamcadeautje jij wil geven. En dan kan jij daarna gericht opzoek gaan naar het perfecte kraamcadeau.


De leukste kraamcadeautjes hebben een van deze onderstaande eigenschappen:

1. Een kraamcadeau waar je het moment van de geboorte mee vast legt. Deze cadeaus leggen de babytijd vast, is een aandenken voor later. Voor het kindje zelf maar ook voor de ouders. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan bestek met de naam erin gegraveerd, een badlaken of cape met naam en de datum van de geboorte van het kindje. Of een lief koffertje waar je de naam op kan laten zetten. Deze cadeautjes zijn vaak wel iets duurder omdat het gepersonaliseerd is.


2. Je kunt ook kiezen om een nuttig kraamcadeau te geven. Dit is een cadeau wat de ouders direct kunnen gebruiken voor de baby (ik was hier persoonlijk erg blij mee). Denk bijvoorbeeld aan hydrofiel doeken, slabbertjes, slaapzak, shampoo of denk bijvoorbeeld aan een lampje voor op de babykamer die ze ‘s avonds aan kan doen bij de nachtvoeding.


3. Een praktisch cadeau. Dat is een cadeau waar je vooral de ouders heel blij mee maakt. Het is een cadeau wat erg bruikbaar en handig is. Denk bijvoorbeeld aan een haak voor aan de kinderwagen om je luiertas aan te hangen of een lepeltje om het eerste groentehapje mee te geven of een spiegel voor in de auto zodat jij je kleintje kan zien zitten in de

maxi cosi.


4. Een cadeaubon: Als jij weet welke winkels de ouders echt heel leuk vinden of weet jij wat zij nog op hun lijstje hebben staan dan kan je natuurlijk altijd een cadeaubon geven van deze winkel. Vaak worden deze cadeaubonnen heel leuk verpakt. Doe er een leuke persoonlijke kaart bij en ik weet zeker dat dit cadeau niet meer zo ongemakkelijk voelt als je misschien zou denken.


Dit waren hopelijk een paar goeie tips voor jou. En ik hoop dat je het nu makkelijker vindt om een kraamcadeautje te kopen. Maar maak het niet moeilijker dan dat het is. Zolang jij zelf iets persoonlijks hebt uitgezocht is dit altijd leuk om te krijgen.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page